Trainingen

Zaal Treffers traint momenteel op drie dagen:

Maandag 18:30-20:30

Woensdag 18:30-20:30

Donderdag 18:30-20:30

Onze talenten kunnen op deze manier drie keer per week trainen, standaard schermers 2 keer per week en recreanten 1 keer per week.

De trainingen duren mestaal twee uur. Onze schermen locaties zijn in Leiden en Oegstgeest.

Gastschermers zijn altijd welkom (zie kosten van trainingen voor niet-leden). Neem voor afspraken contact op met onze maître via mail of WhatsApp.

De trainingen beginnen altijd met een warming-up, gevolgd door voetenwerk, lessen en sparren. Dit gaat onder begeleiding van Maître Edwin Treffers.

Maître Edwin geeft ook individuele lessen aan de schermers. Schermtechnieken die hij zijn schermers leert zijn onder andere de Franse, Italiaanse en Hongaarse stijl. 

Hierbij worden de verschillende handhoudingen, aanvallen en wering toegepast.  Op deze manier leert de schermer nieuwe technieken en kan zijn of haar schermtechnieken, zowel tactisch als op techniek, naar een hoger niveau worden gebracht.

Schermers die nationale en internationale toernooien doen krijgen een beetje extra aandacht en de individuele lessen kunnen daardoor langer duren.

Tijdens het sparren houdt de maître zicht op de geleerde technieken in toepassing. Zo ziet hij waar zijn leerlingen kunnen verbeteren.